Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Κάλεσμα - Πρόσκληση για Συντονισμό Αγωνιστικών Κινητοποιήσεων

Έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών  και σκληρής λιτότητας έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο  και την κοινωνία στην εξαθλίωση και την απόγνωση.  Το διάστημα αυτό  πολλαπλασιάστηκαν   και οξύνθηκαν  ακόμη περισσότερο τα προβλήματα, έκλεισαν  πάρα πολλές   επιχειρήσεις, χιλιάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στην ανεργία και δεκάδες χιλιάδες  συμπολίτες μας  βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Η εφαρμογή του μνημονίου  θα βάλει  ταφόπλακα στα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων. Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό βρίσκονται σε αυτήν την κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα επιχειρείται  η προσαρμογή του ασφαλιστικού στις μνημονιακές απαιτήσεις και όχι η  λύση του  προβλήματος. Φτάνει πια!
 Ο κόσμος της εργασίας  καλείται για μια ακόμη φορά  να πληρώσει το μάρμαρο. Όλοι, όμως, γνωρίζουν ποιοι και με ποιο τρόπο οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία σε αδιέξοδο και ποιοι τζόγαραν με τα αποθεματικά τους.   Όλοι ξέρουν καλά ποιες ήταν οι προτάσεις αυτών που σήμερα μας κυβερνούν  προεκλογικά και ποιες μετεκλογικά Πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να βάλουμε ένα τέρμα  σε αυτόν τον κατήφορο και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.  Ήρθε η ώρα να μπει ένα  τέλος  στον εμπαιγμό!
             Στο πλαίσιο αυτό η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, επειδή πιστεύει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη  συντονισμού σε τοπικό επίπεδο , αποφάσισε να καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού σε κοινή δράση για να ακυρωθεί ο επιχειρούμενος  ασφαλιστικός μας θάνατος.  Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να γίνουν προτάσεις,   οι οποίες θα καταλήξουν  σε εκδηλώσεις, τις οποίες όλοι μαζί  θα συμφωνήσουμε για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω  το ασφαλιστικό έκτρωμα. Υποβάλλουμε, λοιπόν, στα υπόλοιπα σωματεία ως βάση συντονισμού το επισυναπτόμενο ψήφισμα το οποίο  επικύρωσε η ΓΣ στις 09 Δεκεμβρίου 2015. Σε αυτήν τη μάχη κανένας δεν μπορεί να πάει μόνος του!
ΟΙ  ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
Η  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ, Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος

Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο Γ. Γραμματέας

Ανδρουλιδάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου