Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας 2/9/2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως οδεύουμε σε χειρότερα επίπεδα με τα περσινά, επιβεβαιώνοντας τη Λαϊκή ρήση «κάθε πέρσι και καλύτερα». Αποκορύφωμα του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας που επιδεικνύει το Υπουργείο είναι η εγκύκλιος που εξέδωσε  στις 23/8/2016 με τη μορφή του «εξαιρετικά επείγοντος» με τίτλο «Προγραμματισμός άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες».
Με αυτήν την πρωτοφανή και απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο καλεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να συνεδριάσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου να τελειώσουν με όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές (λειτουργικά υπεράριθμων, διάθεση ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ αποσπασμένων, συμπλήρωση ωραρίου), την 1 Σεπτέμβρη να γίνουν κοινές συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ για τοποθέτηση κοινών ειδικοτήτων έτσι ώστε μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη να γίνει η «διαδικασία αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών».  Καλούνται τα ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν μέχρι 30/8 χωρίς:
ü  Να έχουν συνεδριάσει οι Σύλλογοι Διδασκόντων για να ορίσουν τις Α ΄και Β΄ αναθέσεις με βάση τις ανάγκες του σχολείου και να αποστείλουν τα κενά και τα πλεονάσματα όπως προβλέπεται και καλεί τους δ/ντές των σχολείων να παρανομήσουν καταχωρώντας στο «myschool» αναθέσεις και κατανομές μαθημάτων χωρίς απόφαση του Συλλόγους Διδασκόντων και μάλιστα βάζοντας πλασματική ανάληψη υπηρεσίας από τους καθηγητές οι οποίοι θα αναλάβουν υπηρεσία 1η Σεπτέμβρη.
ü  Να έχουμε την πραγματική εικόνα των κενών στα σχολεία εφ’ όσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και οι μετεγγραφές στα Γυμνάσια, ΕΠΑΛ, ΓΕΛ. Δεν έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία της δημιουργίας τμημάτων Ο.Π και τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εξετάσεων του Σεπτεμβρίου.
ü  Να είναι γνωστές οι άδειες που θα προκύψουν 1η Σεπτέμβρη (ασθένειες, κύηση κλπ)
ü  Να έχουν ολοκληρωθεί από το Υπ. Παιδείας το σύνολο των υπηρεσιακών μεταβολών με δική του ευθύνη π.χ. αποσπάσεις.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα τεκταινόμενα οργανώνει μαζί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμία Εκπαίδευσης παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 02/09/2016 και ώρα 14:00΄ στην ΔΔΕ και ΔΠΕ Μεσσηνίας.    

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο Γ. Γραμματέας

Κουφόγιαννης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου