Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ψήφισμα – Καταγγελία κατά της βίας

H Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας με αφορμή το γεγονός των επιθέσεων που δέχθηκαν στις 2,3 και 4 Μαΐου πρόσφυγες της Λέρου και συγκεκριμένα:
·       την Τρίτη 2 Μαΐου την ώρα που πρόσφυγες επέστρεφαν πεζοί στο χοτ-σποτ της Λέρου, δέχτηκαν επίθεση από φασίστες που κινούνταν με μηχανάκια και καλυμμένες πινακίδες σα συμμορία και τους χτύπησαν άσχημα με ρόπαλα και μαχαίρια
·       την Τετάρτη 3 Μαΐου οι φασίστες πραγματοποίησαν και δεύτερη επίθεση στο Λακκί ενώ και
·       την Πέμπτη 4 Μαΐου συνέβη για τρίτη φορά επίθεση, στέλνοντας συνολικά 20 άτομα στο νοσοκομείο με κακώσεις στο σώμα. Μεταξύ των νοσηλευομένων είναι και μια έγκυος γυναίκα και υπάρχουν φόβοι για την πορεία της κύησης
 καταγγέλλει απερίφραστα τις βίαιες και αιματηρές ρατσιστικές επιθέσεις από την φασιστική συμμορία στη Λέρο αλλά και κάθε μορφή βίας.
            Η βία είναι καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή σε ευνομούμενες δημοκρατίες.
Φτάνει πια, κάθε βίαιη ενέργεια προσβάλει την ανθρώπινη υπόστασή μας. Καλούμε τους συναδέλφους, τους μαθητές μας και τους γονείς τους να απομονώσουν κάθε φωνή που επιδιώκει και οδηγεί σε βίαιες συγκρούσεις, που δηλητηριάζει συνειδήσεις και μπολιάζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά με άγρια ένστικτα ανθρωποφαγίας και βαρβαρότητας.

Να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις!
Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές ενέργειες!
Η αλληλεγγύη προς κάθε καταπιεσμένο να είναι το όπλο μας!





Ο Πρόεδρος


Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Ο Γ. Γραμματέας


Κουβάτσης Θεοδόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου